Voor Els ten Dam was de Summer School een kickstart van haar carrière. Kom deze zomer uit je hangmat en doe mee! Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Zat je nog niet genoeg in de collegebanken?
In de collegebanken leer je weinig van de praktijk. Ik was vooral aan het studeren. Je hoorde wel eens wat van docenten over veredelingsbedrijven, maar ik had eigenlijk geen idee wat dat precies inhield. Toen ik in mijn 2e jaar voor de keuze van een specialisatierichting stond, begon ik mij steeds meer af te vragen wat voor masteropleiding ik wilde doen. Mijn studiegenoot was laaiend enthousiast over  de Summer School Green Genetics.  “Een aanrader! Je krijgt zo’n goed beeld van wat je na je studie allemaal kan “. Ik dacht daar moet ik bij zijn. 

Eye opener
De Summer School was een echte eye opener. Je krijgt college van toppers uit de wetenschap en in plaats van een standaard college, kreeg ik op dinsdagochtend een kijkje in de agenda van een researchmanager uit een internationaal bedrijf. Een interessante vertaling naar de praktijk; kennis uit de studieboeken, maar dan in het jasje van een multinational.  Ik heb ontzettend veel  geleerd wat ik nog steeds gebruik in mijn werk.

Ga aan het (net)werk
Op het moment van afstuderen hebben veel studenten nog geen idee waar ze willen werken of welke functies er bestaan. Daar kom je pas achter als je het bedrijfsleven binnenloopt. Maak tijdens de netwerkborrels eens een praatje met professionals die al vijf jaar verder zijn dan jij. Pas dan kom je er écht achter wat iemand doet. Als je op een carrièrebeurs loopt, spreek je vaak recruiters die een goed algemeen beeld hebben van een organisatie. Maar om een beter beeld te krijgen van een functie moet je de onderzoeker of bio-informaticus zelf spreken. Ook nog eens goed voor je netwerk!

Kijk in je eigen toekomst 
Vertelden ze jou ook altijd dat je pas écht leert in de praktijk? Het klopt! Ik werk nu als productiespecialist bij Enza Zaden. Anders dan in een koekjesfabriek is succesvolle productie bepaald geen lopendebandwerk.  Slecht weer kan je hele productie behoorlijk om zeep helpen. Daarom maak ik strategische plannen en risicoanalyses: produceren we op het zuidelijk of het noordelijk halfrond, in welk land en in welke maanden. Ik vlieg letterlijk de hele wereld over om met eigen ogen te zien welke verschillen een gewas vertoont in verschillende klimaatzones. Dat leer je niet uit de boeken.

Meer weten? www.GreenGenetics.nl
Tickets are Priceless

Summer School Green Genetics